Stränder Dublin 

Var hittar man Dublin stränder?

Var hittar man Dublin's bästa stränder?

Även om Dublin inte är någon stad som är känd för stränder, så finns det flera kustområden i närheten som kan betraktas som Dublins stränder. De flesta av dessa anknyter till pittoreska irländska byar vid havet som utgör underbara dagsturer från Dublin, med butiker cafén och pubar att utforska.

Howth

Howth är en naturskön by vid kusten norr om Dublins stadskärna, som är känd för sin marknad med färsk fisk och för sina fantastiska vyer över Howth Harbour och Irländska havet. Flera vandringsleder leder äventyrliga vandrare runt Howth Head, en stor halvö med havsutsikt, medan byn själv visar upp en underbar samling av bistros vid havskanten och finare pubar. Fiskarnas marknad är öppen varje söndag. Till Howth kan man ta sig med DART-tåget från Conolly Railway Station i Dublin.

Greystones

Denna kustby söder om Dublin har fått sitt namn efter en remsa med gråa stenar som separerar två remsor med sand på stranden. Denna pittoreska by är populär för simning och vattenaktiveter under sommaren och här finns flera finare bistros, traditionella irländska pubar och glasstånd. Även om vattnet i Irländska havet aldrig värms upp helt, så är det ganska behagligt under en solig dag. Du tar dig till Greystones från Dublin med DART-tåget från Connolly Railway Station eller Pearce/Tara Street DART-stationerna.

Bray

Bray är inte lika lyxigt som Greystones, utan det här är en avkopplande kustby som är populär bland Dublins familjer under somrarna. Bray är känt för sin promenad, som sträcker sig flera kilometer från hamnen ut till Bray Head, en framskjutande stenformation. Under sommaren är det här en bra plats för en lugn promenad längs vattnet eller för att sitta och ta en öl en sällsynt solig irländsk dag. Precis som Greystones ligger Bray söder om Dublin och man tar sig hit med DART-tåget från stationerna Pearce/Tara Street.