Dublin Restauranger och Nattliv 

Restauranger och Nattliv i Dublin

Hitta information Restauranger och Nattliv i Dublin

Dublins fantastiska nattliv är en av de saker som lockar besökare till staden. Hundratals pubar utspridda över staden där man kan hitta den riktigt fantastiska irländska känslan för humor, med traditionell musik, fritt flödande glas med öl och skratt – vad irländarna kallar craic. Och även om det inte är känt som någon kulinarisk destination så har Dublin under 2000-talet utvecklats till en kosmopolitisk europeisk huvudstad, så dess restaurangscen har exploderat med underbar mat. Från lyxiga thaimiddagar till modern europeisk kokkonst till traditionella irländska maträtter, det finns en hel del goda rätter att äta i Dublin.

Alla förstagångsbesökare borde börja sin utforskning av Dublins nattlov vid Temple Bar, stadens bohemiska underhållningsdistrikt. Här ligger dussintals restauranger, barer och klubbar intill varandra längs några få pittoreska kullerstensgator i några av stadens äldsta byggnader strax söder om Liffeyfloden. Temple Bar (47/48 Temple Bar, Dublin 2; +353 (0)1 6725286; www.thetemplebarpub.com) etablerades 1840, och bär distriktets namn och är en av de mest ikoniska irländska pubarna i världen, med dess ljusröda fasad och ljudet av traditionell irländsk musik som flödar ut. Några få dörrar därifrån ligger Palace Bar (21 Fleet Street, Dublin 2; +353 (0)1 6717388), en historisk pub där några av Dublins litterära storheter en gång skrev och drack.

Ingen utforskning av Dublins nattliv vore fullständig utan ett smakprov av traditionell irländsk musik. The Brazen Head (20 Lower Bridge Street, Dublin 8; +353 (0)1 6779549; www.brazenhead.com) är både den äldsta puben i Dublin (grundad år 1198) och en av de bästa platserna i staden för den som vill höra traditionell livemusik. En fantastisk meny med irländska rätter gör också det här till en perfekt plats för ett kvällsmål.

Om du vill ha ett glas riktigt spektakulär Guinness så bör du definitivt gå till Mulligans (8 Poolbeg Street, Dublin 2, +353 (0)1 6775582), en pub i gammaldags stil på en avsides gata på södra sidan av floden. Mulligans har varit i branschen sedan 1782 och många Guinnesskännare är överens om att de serverar stadens bästa Guinness (och därmed även världens bästa Guinness).